Search for content, post, videos

Totul despre ciocolata

Multi dintre noi au facut o adevarata pasiune pentru ciocolata fie ca e alba, amaruie, cu lapte sau in diverse combinatii de fructe si siropuri. Ciocolata este strans legata de culturile arborilor de cacao prezenti acum doua mii de ani in America de Sud. Cristofor Columb, s-a intors din a patra lui calatorie din Lumea Noua si a adus regelui Ferdinand si reginei Isabela boabe de cacao.

In timpul invaziei in Mexic a lui Herny Corty, prin 1519, indienii azteci foloseau boabe de cacao pentru prepararea unei bauturi regesti. Acestia considerau ca bautura era destinata zeilor. Licoarea  era foarte amara, drept pentru care Corty si compania s-au gandit sa o indulceasca cu trestie de zahar. Au adus aceasta bautura in Spania si au imbunatatit-o, punandu-i scortisoara si vanilie.

Noua bautura a prins foarte bine, mai ales la aristocratii spanioli. Astfel, spaniolii au inceput sa plantezearbori de  cacao, dand nastere unor afaceri prospere. Ei au tinut secreta aceasta industrie multe sute de ani. Niste calugari spanioli au divulagat secretul, apoi bautura s-a raspandit repede in Europa, iar in anul 1657 a aparut una dintre cele mai faimoase case englezesti de ciocolata.

In secolul XIX au avut loc doua mari revolutii in istoria ciocolatei: o companie engleza a produs pentru prima data ciocolata solida, iar in 1876 elvetianul Daniel Peter a mixat laptele cu ciocolata si a creat un desert care si astazi aduce mari bucurii gurmanzilor: ciocolata cu lapte.

Consumul de ciocolata  amaruie este si sanatos,  a fost dovedit ca aduce beneficii sistemului circulator. Alte studii au dovedit efecte anticancerigene, inhibator al tusei,  inhibator al diareei , stimulator cerebral, etc.

Daca sunteti in pana de idei, lasa-ti deoparte afordisiacele complicate. Cu o tableta de ciocolata veti reusi sa va incitati partenerul. In timpul topirii ciocolatei in gura, creierul uman cunoaste o crestere a activitatii electrice, iar ritmul cardiac creste mai mult decat in timpul unui sarut pasional. In plus, senzatia dureaza de patru ori mai mult.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *