Search for content, post, videos

Topul oraselor cu cel mai distinct miros din lume

La fel ca si oamenii care au un miros specific al corpului, si orasele detin propria lor mireasma. „GQ” a adunat 10 orase din toata lumea care pot fi recunoscute dupa aroma lor unica.

10. Dallas

In Dallas se intalnesc printre cele mai stranii miresme. Orasul, cu strazi foarte late, complexe comerciale situate in apropierea autostrazilor, statii de alimentare si indicatoare de iesire, emana un miros specific Lumii Noi, adica o mireasma non-mireasma. Ca si in cazul mai multor orase, predomina mirosul de ciment, de fum de la toba de esapament a masinilor si de praf. Cel mai bine este in timpul furtunilor, cand mirosul curat al fulgerelor, al ploii si al pamantului se raspandeste si ofera o calitate tridimensionala.

9.Londra

Scriitorul Samuel Johnson spunea „Cand un om este plictisit de Londra, este plictisit de viata, pentru ca in Londra exista tot ceea ce iti poate oferi viata“. Ceata, ploaie, menta si pavaj ud, cam asa s-ar defini mireasma emanata de oras. Slava Domnului ca in prezent nu mai este la fel de mult fum de tigara. Unii s-au plans ca Londra are o mireasma cenusie, dar ceea ce ei au mirosit de fapt a fost energia opalescenta a britanicilor.

8.Mombasa

Chiar si in februarie, in Mombasa predomina mirosul de pamant ars de soare si de aer tropical uscat. Mireasma acesta se intensifica in timpul verii, mai ales cand ploua si cand totul este inflorit, desi aparent Mombasa nu are o vegetatie bogata. De asemenea, se poate detecta mirosul uleiului de palmier, al prafului de pe cimentul strazilor si pot fi simtite niste miresme stranii, rar intalnite in alte parti ale lumii.

7.Mumbai

Mumbai poate fi considerat un fel de „Avatar“ pentru nas. Spre orice te-ai indrepta, nu ai cum sa eviti mirosul emanat de esapamentul masinilor sau al canalizarii.

Poate fi intalnit si un amestec intre mireasma sarata a oceanului si a plantelor tropicale, aer conditionat si ulei incins de palmier. Fiind un oras din India, miresmele de scortisoara, nucsoara, cuisoare sunt frecvent intalnite.

6. Bogota

Aroma Bogotei poate fi comparata cu aceea a unei masini noi , ea reprezentand produsul agitatiei din centrul districtului de afaceri. Este ciudat, dar poti detecta altitudinea – 2.624 metri peste nivelul marii- prin intermediul vantului exotic, al ploii si verdetii din partea de Est a Muntilor Anzi.

5. Roma

Nu mai exista niciun oras in Italia atat de inmiresmat precum Roma. Nici macar Napoli, dar asta probabil datorita faptului ca Napoli beneficiaza de aerul marii care purifica zona de mirosuri. In Roma, datorita peretilor invechiti, a mirosurilor grase din cedru si fum de la masini, procesul de respiratie poate fi ingreunat.

Vezi care sunt celelalte orase din top

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *