Search for content, post, videos

Topul celor mai scumpe alimente din lume

De majoritatea alimentelor aflate in acest top nici nu ai auzit. Pretul lor este unul exorbitant, iar pentru unii un kilogram din acest produs costa mai mult decat salariul pe un an.

5. Branza Moose
Branza Moose este o branza din lapte de elan si este pregatita la ferma Moose House din Suedia. Este considerata o braza foarte scumpa si se gaseste la pretul de 1,074 dolari/kilogram.

4. Cafea Kopi Luwak
Este foarte populara in Indonezia, Filipine si sudul Indiei, fiind considerata si cea mai scumpa cafea din lume. Pretul ei ajunge la 1200 dolari/kilogram.

Cafeaua este obtinuta din boabele care au fost ingerate de un animal si care mai apoi au fost expulzate prin excremente.

3. Trufe albe
Trufele albe pot fi gasite in Europa la pretul de 2.100 de dolari/kg. Este considerat unul dintre cele mai scumpe produse alimentare din lume, iar pretul ridicat vine si de la faptul ca e nevoie de conditii speciale pentru a cultiva astfel de alimente.

2. Supa de cuib de pasare
Este foarte populara in bucataria chinezeasca si are un pret de 3.000 de dolari/ kilogram. Pretul ridicat se datoreaza faptului ca peste 90% din supa reprezinta saliva de pasare.

1. Caviar Albino
Cel mai scump aliment din lume costa 9.100 de dolari/kilogram este caviarul Albino. Este un caviar din icre de sturion, peste care se gaseste in Marea Caspica.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *