Search for content, post, videos

Top 5 destinatii de vacanta culturale

 

   Gasim la o simpla cautare pe Internet topuri peste topuri cu destinatii exotice sau de lux, cu plaje nesfarsite scaldate de ape calde si acoperite de nisipuri aurii. Vom incerca de aceea sa privim turismul si dintr-un alt punct de vedere, cel al mostenirii culurale si istorice. Si suntem siguri ca multi dintre voi optati pentru o destinatie sau alta luand in calcul astfel de aspecte deci, iata un top al acestora, in functie de mostenirea lor istorica.
   1. Atena – Citeste opinii vacante Atena
   Un oras uimitor, care imbina perfect trecutul glorios cu prezentul modern. O plimbare in jurul Acropolisului sau o privire asupra Parthenonului trebuie sa fie primele pe lista oricarui turist care viziteaza capitala Greciei. Nenumarate muzee adaposteste Atena si, daca nu ai vizitat-o niciodata, e momentul sa o faci. Aici s-a nascut civilizatia occidentala deci, ca si obiectiv cultural, orasul trebuie sa fie primul pe lista.
   2. Creta –  Citeste opinii vancate Creta
   Civilizatia minoica ne-a lasat mostenire catea dintre cele mai impunatoare si frumoase statui si constructii, minuni arhitectonice pe care le poti admira doar in insula greceasca Creta. Toto aici turistii pot vizita Palatul din Knossos cu faimosul sau labirint, unde potrivit legendei se gasea minotaurul, monstrul cretan care se hranea cu virginele si tinerii trimisi pe insula an de an. De altfel intreaga Creta este invaluita intr-un mister mitic, fiind ideala pentru toti cei care isi doresc sa se relaxeze combinand cultura antica cu relaxarea plajelor virgine.
   3. Roma – Citeste impresii vacante Roma
   Roma, cunoscuta si sub numele de Cetatea Eterna, este un oras care are multe de oferit din punct de vedere cultural. Desi cele mai cunoscute sunt Colosseumul si Pantheonul, atractii turistice se gasesc pe toata intinderea orasului, siturile arheologice de interes fiind omniprezente aici. In apropiere se pot vizita de asemenea Pompei si Herculaneum, un plus pentru cei care vor sa exploreze adevarata frmusete a fostei capitale a Imperiului Roman, un oras plin de incarcatura istorica, un oras care a fascinat inca din antichitate si continua sa fascineze si in zilele noastre.
vacanta londra   4. Londra – Citeste impresii vancate Londra
   Londra este un oras plin de incarcatura istorica, impanzit de cladiri vechi, muzee si alte atractii culturale. Un tur complet al acestora de altfel, ar dura nu zile ci probabil saptamani. In plus, pentru cei care doresc sa admire si alte atractii, Londra este capitala perfecta pentru turisti, viata de noapte fiind aici cu totul si cu totul speciala!
   5. Paris – Citeste impresii vacante Paris
   Paris rivalizeaza cu Londra in acest top al destinatiilor culturale, fiind la fel de bine ancorat in istorie si traditie. Gasim aici destule muzee si atractii arhitecturale pentru a pierde vremea zile in sir. Catedrala Notre Dame si Palatul Versaiiles sunt doua astfel de bijuterii arhitecturale iar cartierul latin, merita intotdeauna admirat in plimbare.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *