Search for content, post, videos

Tocăniță de măruntaie de pui și mămăliguță

Va prezentam o reteta delicioasa, care a fost pregatita in cadrul emisiunii  „Mama mea gateste mai bine” – Tocăniță de măruntaie de pui și mămăliguță

Timp de pregatire: 45 minute

Ingrediente (4 portii):

Ficatei si inimioare de pui 1,2 kg

Ceapa 1.6 kg

Ardei (rosu si verde) – 3 – 4 buc

Usturoi 2 – 3 catei

Suc de rosii 400 ml

 Ulei 100 ml

Sare, dupa gust

Piper dupa gust

Patrunjel

Malai 600 g

Branza de telemea si cascaval 50 g

28.04_Reteta castigatoare_tocanita de maruntaie de pui si mamaliguta

Mod de preparare:

TOCANITA DE MARUNTAIE DE PUI

 

  • Maruntaiele de pui se rumenesc la tigaie cu ulei incins.
  • Se adauga ceapa taiata julienne si se soteaza.
  • Se adauga ardeiul taiat feliute subtiri, sare, piper si sucul de rosii.
  • Se lasa la fiert la foc mediu pentru 20 de minute.
  • Inainte de a opri focul, cu 2 – 3 minute, se adauga cateii de usturoi tocati marunt.
  • La final se adauga patrunjelul tocat.

 

MAMALIGA

  • Se pune la fiert apa impreuna cu sare si ulei.
  • Cand apa incepe sa fierba, se reduce temperatura focului si, amestecand constant cu telul, se toarna in ploaie si se incorporeaza malaiul.
  • Se reduce focul la minim si se amesteca timp de aproximativ 5 minute.
  • Dupa ce se opreste focul mamaliga se poate pune in forme.
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *