Search for content, post, videos

Tarta cu mere si scortisoara, un desert delicios, ce se prepara rapid!

Merele vor fi mereu o idee buna, fie ca alegi sa le consumi proaspete, fie ca le incluzi in preparate delicioase, precum o tarta delicioasa.

Ai nevoie de:

– un aluat de foietaj decongelat
– 4-5 mere
– o lingurita de scortisoara
– cinci linguri de marmelada
– 150 de grame de nuci macinate

Mod de preparare:

Aluatul pe care l-ai tinut cel putin 20 de minute la temperatura camerei se aseaza in tava de copt si se inlatura surplusul.

Se asaza marmelada si apoi se presara nucile maruntite, dupa gust. Se asaza deasupra nucilor felii de mere si se presara cu scortisoara.

Se lasa la cuptor pentru 30 de minute.

La final, dupa ce s-a racit poti sa prepari zahar pudra ori, daca nu ai nicio restrictie in ceea ce priveste alimentatia poti sa servesti aceasta tarta delicioasa cu doua linguri de frisca. Va fi delicioasa.

De asemenea, daca esti o fire conservatoare si iti place sa gatesti cu aluatul facut in casa iti propunem urmatoarea reteta.

Ai nevoie de:

– 200 g unt
– 3 linguri ulei
– un praf de sare
– 500 g faina
– 100 g iaurt

Se cerne faina intr-un bol, se face gaura la mijloc si se pune untul moale taiat cubulete, uleiul, sarea si iaurtul. Se framanta bine pana se obtine un aluat consistent. Se infasoara in folie de plastic si se lasa la rece, aproximativ 30 de minute.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *