Search for content, post, videos

Supa de rosii cu dovlecel, un preparat delicios, usor de pregatit

Daca ai ramas in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti iti propunem sa optezi pentru supa de rosii cu dovlecel, un preparat gustos, pe care poti sa-l prepari ori de cate ori iti doresti sa mananci ceva sanatos.

Ai nevoie de:

– un dovlecel
– o ceapa
– doi ardei capia
– patru catei de usturoi
– sare
– piper macinat
– cimbru
– busuioc
– 100 ml de ulei
– 150 ml de smantana de gatit
– patrunjel verde
– parmezan si smantana pentru servit

Mod de preparare:

Curata ceapa si taie-o sub forma de solzisori, dupa care caleste-o in ulei, stropind-o din cand in cand cu apa fierbinte, ca sa nu prinda gust de prajeala. Cand devine sticloara, adauga si usturoiul taiat sub forma de felie.

Adauga mai apoi si ardeii taiati marunt, dar si dovlecelul curatat si tocat sub forma de cubulete. Completeaza cu apa fierbinte, ca sa fie totul acoperit, iar mai apoi lasa sa fiarba.

Adauga mai apoi, cand legumele sunt bine patrunse, rosiile decojite, dupa care redu intensitatea focului si lasa supa sa fiarba.

Cant totul a fiert bine, pune legumele intr-un blender, condimenteaza bine, si amesteca pana obtii o supa crema delicioasa.

Supa crema de rosii cu dovlecel poate fi servita cu smantana ori cu parmezan, dar si cu patrunjel verde, tocat marunt.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *