Search for content, post, videos

Sufletul si viata de dupa moarte, dovedite stiintific

Oamenii incearca sa inteleaga cum poate fi inteles sufletul din punct de vedere stiintific. Cum functioneaza? Unde este localizat? Cum interactioneaza cu constiinta? Acum exista modele teoretice prin care este explicata nu doar existenta sufletului, ci si viata dupa moarte. 

Sufletul este un cuantum de informatii

Potrivit Dr. Stuart Hameroff, profesor la Universitatea Arizona, experintele traite in moarte clinica au loc atunci cand cuantumul de informatii, din sistemul nervos, paraseste corpul si se disipeaza in Univers. Contrar teoriei materialiste a constiintei, Dr. Hameroff ofera o explicatie alternativa a constiintei care multumeste atat mintea rationala cand si intuitia personala.

Potrivit Dr. Stuart Hameroff cat si fizicianului britanic, Sir Roger Penrose, constiinta rezida in microtubulii celulelor creierului, care sunt principalele locuri de procesare a cuantumului de informatii. Ei sustin ca prin moarte aceasta informatie este eliberata din corp, iar constiinta umana merge impreuna cu ea. Ei considera ca experienta constienta este rezultatul existentei informatiei in acesti microtubuli.

Constiinta sau cel putin proto-constiinta este teoretizata de ei ca fiind a proprietate fundamentala a universului, prezenta chiar si la primul moment al crearii Universului in timpul Big Bang-ului. „Experienta proto-constiinta este o proprietate de baza a realitatii fizice accesibila unui proces asociat cu activitatea creierului”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *