Search for content, post, videos

Spune nu risipei! Utilizari practice pentru cojile de citrice

Exista un vechi dicton care spune ca nimic nu se arunca, ci totul se transforma. Ei bine, plecand de la aceasta idee ne-am gandit ce am putea face noi cu resturile (cojile) de la citrice dupa ce le mancam. Iata ce idei am gasit cautand pe diverse site-uri.

1. Pregateste coji de portocala/lamaie confiate
Indiferent ca este vorba de coaja de lamaie, portocala, mandarina sau grapefruit, poti pregati o minunatie de desert – coji confiate in zahar. Acestea se pot servi ca atare, glazurate cu zahar tos si ciocolata neagra sau se pot folosi in diverse deserturi (inghetate, checuri, cozonaci etc). O alta idee interesanta este sa iti decorezi preparatele culinare cu aceasta coaja confiata.

2. Lasa cojile la uscat si foloseste-le in ceaiuri
Poti usca cojile de citrice direct la soare, tinandu-le pe ziare sau hartie pergament sau le poti usca in cuptor, la temperatura joasa. Ulterior acestui proces, cojile uscate se depoziteaza in cutii cu inchidere ermetica sau in pungi de hartie.

3. Pregateste un lichior parfumat
Cu siguranta vei gasi pe internet o reteta care sa iti faca cu ochiul, in care sa folosesti coaja de lamaie sau portocala.
O alta optiune ar fi sa pregatesti un extract homemade de citrice, folosind pe langa coji si vodca sau alcool pur.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *