Search for content, post, videos

Secretul celor mai bune dulceturi de toamna

Inainte de a incepe sa prepari dulceata de toamna trebuie sa te asiguri ca fructele sunt proaspete si bine coapte, iar zaharul trebuie sa fie si el cat mai putin procesat.

Iata cateva sfaturi pentru cea mai buna dulceata

– Fructele zemoase se prepara mai usor si rapid. Se spala bine si se aseaza intr-o cratita incepatoare, cu un volum de doua ori mai mai decat al fructelor si zaharului. Este recomandat ca la 1 kilogram de fructe sa se adauge 1 kilogram de zahar, apoi se acopera vasul cu un prosop umed.

Se lasa pana a doua zi si apoi se pune la fiert timp de 2-3 ore, dupa ce fructele si-au lasat zeama. Pentru ca dulceata sa nu se zahariseasca, va recomandam sa adaugati in compozitie doua linguri de zeama de lamaie sau 1g de sare de lamaie dizolvata in putina apa.

– in timpul fierberii, dulceata face spuma, insa nu se va ridica, este doar un sirop care face bule de aer. Pentru ca dulceata sa nu se caramelizeze sau zahariseasca, trebuie incercata din cand in cand. Atunci cand este legata, va forma bule dese.

– Cum incerci dulceata? Inmoaie o lingura in dulceascca si lasa sa se prelinga pe varful lingurii tot siropul. Cand mai ramane putina, picura pe o farfurie. Daca picaturile vor ramane ca un bob, dulceata este gata legata.

Apoi trebuie lasata la racit, acoperita cu un prosop umezit si bine scurs. Cand este complet racita, se toarna in borcane uscate si se depoziteaza in roc racoros si intunecos.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *