Search for content, post, videos

Scapa rapid de petele de pe rochia de mireasa

 

   Nunta e o ocazie unica in viata, ocazie cu care orice femeie isi doreste sa fie in centrul tentiei, sa straluceasca si sa fie admirata de toata lumea. De aceea si rochia joaca unul dintre cele mai importante roluri, o nunta perfecta fara o rochie de mireasa perfecta fiind aproape imposibila.

   Petele de vin rosu 
   Printre cele mai intalnite si in acelasi timp nedorite pete pe rochia de mireasa si probabil pe orice tinuta de ocazie de culoare deschisa sunt cele de vin rosu. Puteti scapa insa de ele destul de usor: Mai intai, curatati pata cu o bucata de panza alba. Turnati apoi apa peste bucata de panza si stergeti din nou. Orice ati face, nu frecati! Continuati sa stergeti pana pata dispare. In cazul in care ramane o mica pata, mascati-o cu pudra alba, de talc. 

   Pete de ulei 
   Desi apar mai rar, petele de ulei pot fi si ele  problema. Scapati de ele presarand putina pudra de talc pe zona patata a rochiei. Asteptati vreo zece minute, dupa care scuturati zona pentru a indeparta pudra. Supriza, pata dispare imediat! 

   Pata de cerneala 
   Cea mai buna solutie pentru indepartarea unor astfel de pete este sprayul de par. Atentie insa, nu aplicati decat pe spatele materialului, si numai dupa ce ati testat solutia pe un material asemanator rochiei! Puteti folosi si o bucata de carpa ca si tampon, intre solutie si zona patata de pe rochie. 

   Petele de ruj 
   Alaturi de vestimentatie, coafura si machiajul sunt indispensabile unei mirese care se respecta. Machiajul cu precadere insa, poate lasa urme vizibile si nedorite pe rochia alba. Dintre acestea, cele mai intalnite sunt petele rosii de ruj. Cea mai buna solutie pentru a ascunde acest fel de pete este sarea de bucatarie sau pudra de talc. Presarati-le pe bucata de material patata, dupa care scuturati pentru a elimina surplusul. Puteti folosi si solventi chimici, dar doar in cazul in care materialul este de culoare alba, curata. 

   Petele de sange 
   Si acestea mai rar intalnite dar, mici accidente se pot intampla oriciu si astfel apar situatii neprevazute. Petele de sange insa, la fel ca si in cazul celor de mai sus, pot fi eliminate usor, cu un minim de efort. Daca pata este inca proaspata, incercati sa o inlaturati cu o carpa muiata putin in saliva celui careia ii apartine sangele. Ar trebui sa se dizove si sa scapati de pata imediat. Daca observati pata prea tarziu insa si sangele este deja uscat, incercati acelasi lucru cu carpa muiata in apa rece. Daca aveti la indemana o trusa medicala, puteti incerca acelasi lucru cu apa oxigenata. 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *