Search for content, post, videos

S-a descoperit! Stimularea anumitor puncte ale fetei favorizeaza scaderea in greutate

Daca vrei sa pierzi in greutate, insa nu poti tine o dieta sau nu ai timp pentru o dieta. Mai exista o metoda prin care poti slabi. Aceasta nu implica efort, insa, spre deosebire de dietele de slabire traditionale efectele acestei proceduri sunt de durata.

Potrivit unui studiu efectuat de Scoala medicala de la Harvard, stimularea acestor puncte reduce activitatea amigdalei, acea regiune a creierului care controleaza secretia de cortizol, „hormonul stresului”, asociat cu cresterea poftei de mancare si de dulciuri.

Metoda de slăbire prin stimularea anumitor puncte ale feţei, prin lovirea şi masarea uşoară cu degetele, în loc să interzică anumite alimente şi să recomande înfometarea, declanşează în schimb mecanismele psihice pentru inhibarea senzaţiei de foame.

Această tehnică presupune lovirea uşoară a anumitor puncte de acupresopunctură de la nivelul feţei şi a corpului, care determină dispariţia poftei necontrolate pentru alimente nesănătoase, potrivit frunza-verde.ro.

Cunoscută şi sub denumirea de „tehnica eliberării emoţionale”, lovirea cu degetele a anumitor puncte ale corpului este o metodă dezvoltată de psihologi în anii ’70, care au descoperit că reduce substanţial stresul şi nivelul de anxietate.

Oamenii de ştiinţă afirmă că fruntea, bărbia şi clavicula sunt zonele pe care oamenii le masează instinctiv când sunt expuşi unor situaţii stresante.

Astfel, stimularea acestor puncte prin lovirea uşoară cu degetele reduce nivelurile de cortizol, fapt ce determină scăderea poftei de mâncare şi pierderea în greutate.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *