Search for content, post, videos

Rusalii 2018! Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti in aceasta zi sfanta ca sa ai noroc

A mai ramas putin timp pana cand crestin ortodocsii vor sarbatorii Rusaliile sau Cinzecimea, motiv pentru care iti propunem ca aceasta zi sa o petreci in rugaciune pentru a avea noroc tot restul anului.

Preacurate, neintinate, Cel ce esti fara de inceput, nevazut, necuprins, de nepatruns cu mintea, neschimbat, neintrecut, nemasurat si fara de rautate, Doamne; Care singur ai nemurire, Cel ce locuiesti intru lumina cea neapropiata, Cel ce ai facut cerul si pamantul, marea si toate cele zidite intr-insele; Care mai inainte de cerere plinesti tuturor cererile; Tie ne rugam si pe Tine Te chemam, Stapane, Iubitorule de oameni, Tatal Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Cristos, Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a coborat din ceruri, si s-a intrupat din Spiritul Sfant si din Maria cea pururea Fecioara si marita Maica lui Dumnezeu; Care, mai intai in cuvinte invatand, iar mai pe urma si cu fapte aratand, cand a rabdat patima Sa cea mantuitoare, ne-a invatat pe noi, umilitii si pacatosii si nevrednicii robii Tai, sa aducem Tie rugaciuni, cu capetele si cu genunchii plecati, pentru pacatele noastre si pentru nestiintele poporului.

Insuti, mult Indurate si Iubitorule de oameni, auzi-ne pe noi in orice zi Te vom chema, dar mai ales in ziua aceasta a Cincizecimii, in care, dupa ce s-a inaltat Domnul nostru Isus Cristos la ceruri si a sezut de-a dreapta Ta, a lui Dumnezeu si Tatal, a trimis pe Sfantul Spirit peste sfintii Sai Invatacei si Apostoli, Care s-a si asezat peste fiecare dintr-insii, si s-au umplut toti de darul Lui cel neimputinat, si au grait in alte limbi maretiile Tale si au proorocit.

Deci, auzi-ne pe noi, care acum ne rugam Tie, si adu-Ti aminte de noi, umilitii si osanditii, si alunga robia sufletelor noastre, Cel ce cu milostivirea Ta mijlocesti pentru noi.

Primeste-ne pe noi, cei ce cadem inaintea Ta si strigam: Gresit-am! Inaintea Ta suntem pusi din pantecele maicii noastre; Dumnezeul nostru Tu esti. Dar. Pentru ca s-au imputinat intru desertaciune zilele noastre, am pierdut ajutorul Tau, si suntem lipsiti de toata apararea. Insa nadajduind spre indurarile Tale, strigam Tie: pacatele tineretelor noastre si ale nestiintei nu le pomeni, si de cele ascunse ale noastre ne curateste. Nu ne lepada in vremea batranetilor; cand scade taria noastra nu ne parasi.

Mai inainte de a ne intoarce in pamant, invredniceste-ne sa ne intoarcem la Tine si cauta spre noi cu blandete si cu har.

Cumpaneste faradelegile noastre cu indurarile Tale; pune adancul indurarilor Tale impotriva multimii pacatelor noastre. Cauta din inaltimea Ta cea sfanta, Doamne, spre poporul care sta inainte si asteapta de la Tine multa indurare. Cerceteaza-ne cu bunatatea Ta; mantuieste-ne de tirania diavolului; intareste viata noastra cu legile Tale cele sfinte si sfintite. Inger pazitor credincios pune poporului Tau; pe noi, pe toti, ne aduna intru imparatia Ta. Da iertare celor ce nadajduiesc in Tine; iarta-le lor si noua pacatele; curateste-ne cu lucrarea Sfantului Tau Spirit; nimiceste uneltirile vrajmasului cele ce sunt asupra noastra.

Ziua de Rusalii este ziua in care Duhul Sfant S-a pogorat in chip de limbi ca de foc asupra Apostolilor. Este o zi bogata in traditii ce trebuie respectate cu sfintenie, ca sa nu ne pedepseasca Rusaliile. Pogorarea Sfantului Duh nu are o data fixa, face parte din sarbatorile cu data schimbatoare. Este praznuita intotdeauna la zece zile dupa Inaltare sau la 50 de zile dupa Paste.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *