Search for content, post, videos

Rugaciunile pe care trebuie sa le rostesti in Postul Craciunului

Postul Craciunului sau Postul Nasterii Domnului incepe la 15 noiembrie si tine pana la 24 decembrie, motiv pentru care in aceasta perioada iti propunem sa rostesti aceste rugaciuni ce te vor ajuta sa treci cu usurinta peste aceasta perioada.

Descopera care sunt rugaciunile pe care le poti rosti in Postul Craciunului, mai jos:

Tatal nostru care esti in ceruri, Sfinteasca-se numele Tau.

Vie imparatia Ta. Faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua gresalele noastre precum si noi iertam gresitilor nostri si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava:

A Tatalui si-a Fiului si-a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Rugaciune care se citeste in fiecare post

Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare, departe, Cel ce mai inainte ai intocmit, prin Legea Ta Veche si Noua aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si spre biruinta asupra pacatului; ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu bunaplacere inaintea Ta in toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase Dumnezeule si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *