Search for content, post, videos

Rugaciunea Sfantului Andrei! Tine strigoii si spiritele rele departe

Potrivit traditiei, se spune ca in noaptea de 29-30 noiembrie, cea a Sfantului Andrei, spiritele celor trecuti in nefiinta ies din morminte. Pentru a va apara de rele, traditia spune ca, trebuie sa sa ungeti usile, ferestrele si tocurile casei cu usturoi si sa cititi urmatoarea rugaciune.

Femeile nu au voie sa se pieptene in ziua Sfantului Andrei, dintii acestuia fiind asociati cu cei ai fiarelor. Acestea trebuie sa ascunda prin curte si casa obiecte ascutite, legate cu ata, pe care nimeni sa nu le gaseasca pana la sfarsitul sarbatorii.

„Aparatorule al nostru din nevoi, pentru lucrarea de multe minuni laude de multumiri aducem tie, noi nevrednicii si pacatosii. Și ca cel ce esti minunat si preamilostiv, izbaveste-ne pe noi din toate nevoile ca sa-ti cantam Tie: bucura-te facatorule de minuni, Sfinte Parinte Andrei.

Priveste catre cei ce se roaga catre tine si cu bunatate parinteasca tinde milostiva izbavire din toate nevoile, tuturor celor care canta lui Dumnezeu.

Puterea cereasca umbrand duhul tau, ca dintr-un soare slobozeste sfante razele darurilor catre cei ce se ating de ele si tamaduieste pe toti cei bolnavi cu trupul sau cu sufletul. Vifor de ispite si furtuni de nevoi invaluindu-ne pe noi, cu credinta alergam catre tine sfinte, ca prin rugaciunile tale sa le preschimbi pe toate in liniste.

Vrand Facatorul tuturor fapturilor sa ne mantuiasca de inselaciunea dusmanilor, te-a trimis la noi ca pe un apostol, ca prin tine sa invatam sa ne indepartam de toate inselaciunile lumii si prin viata curata sa ne apropiem de Dumnezeu.

Zid esti credinciosilor si turn neclintit tuturor celor ce se sprijina pe tine, pentru aceasta alergam noi la tine. Roaga-te impreuna cu noi, pentru ca de rugaciunile tale sa se milostiveasca blandul Iisus si sa ne daruiasca iertare si dezlegare de pacate noua, putin credinciosilor si pacatosilor. Și acum si in vecii vecilor, de-a pururea. Amin”.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *