Search for content, post, videos

Rugaciunea catre Sfantul Ioan Gura de Aur, ce te scapa de probleme! Rosteste-o cu credinta si nu vei mai avea griji

Sfantul Ioan Gura de Aur este cunoscut ca fiind sfantul ajutator al celor necajiti, motiv pentru care daca vrei sa scapi de suferinta incearca sa rosesti aceasta rugaciune. Conform doxologia.ro, aceste cuvinte pot face minuni, daca sunt rostite cu credinta.

“Doamne, Dumnezeul meu, stiu ca nu sunt vrednic, nici mi se cade, ca sa intri sub acoperamantul casei sufletului meu, pentru ca este desarta toata si surpata, si nu ai la mine loc cuviincios, ca sa-Ti pleci capul; ci pe cum, dintru inaltime pentru noi Te-ai umilit, pleaca-Te si acum la umilinta mea. Si pe cum bine ai voit a Te culca in pestera si in ieslea necuvantatoarelor, asa binevoieste a intra si in ieslea necuvantatorului meu suflet si in spurcatul meu trup. Si pe cum nu ai socotit a fi lucru nevrednic a intra si a cina impreuna cu pacatosii, in casa lui Simon leprosul, asa binevoieste a intra si in casa sufletului meu celui umilit, al leprosului si pacatosului. Si precum nu ai respins pe pacatoasa, cea asemenea mie, care s-a apropiat si s-a atins de Tine, asa Te indura si spre mine pacatosul, care ma apropiu si ma ating de Tine.

Si precum nu Te-ai scarbit de spurcata si blestemata ei gura, ceea ce Te saruta, asa nu Te scarbi nici de gura mea, si mai spurcata, si mai blestemata, nici de urate si necurate buzele mele, si de limba mea cea cu totul necurata. Ci sa fie mie carbunele preasfantului Tau Trup si al scumpului Tau Sange, spre sfintire si luminare si spre intarirea umilitului meu suflet si a trupului, spre usurarea greselilor mele celor multe, spre paza de toata lucrarea diavoleasca, spre schimbarea si impiedicarea diavoleasca, spre schimbarea si impiedicarea vicleniei si relei mele deprinderi, spre omorarea patimilor, spre implinirea poruncilor Tale, spre adaugarea dumnezeiescului Tau har, si spre dobandirea imparatiei Tale.

Ca nu ca un nepasator ma apropriu de Tine, Cristoase Dumnezeule, ci nadajduind intru bunatatea Ta cea nespusa, si pentru ca, stand departe multa vreme de impartasirea Ta, sa nu fiu sfasiat de lupul cel intelegator. Pentru aceea ma rog Tie: Precum singur esti sfant, Stapane, sfinteste-mi trupul si sufletul, mintea si inima, maruntaiele si pantecele, si intreg ma innoieste, si inradacineaza frica Ta intru madularele mele, si sfintirea Ta fa-o nestearsa din mine. Si fii mie ajutor si sprijinitor, indreptand in pace viata mea, invrednicindu-ma si de a sta de-a dreapta Ta, impreuna cu Sfintii Tai. Pentru rugaciunile si mijlocirile preacuratei Maicii Tale, si ale preacuratelor Puteri fara de trup care slujesc Tie, si ale tuturor Sfintilor, care din veac bine Ti-au placut. Amin.”

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *