Search for content, post, videos

Rugaciunea catre Marcu Ascetul! Rosteste-o zilnic si vei avea noroc

O rugaciune de mare folos impotriva trandaviei sufletesti este cea catre Sfantul Marcu Ascetul, motiv pentru care iti propunem sa o rostesti ori de cate ori ai ocazia.

“Stapane Doamne Iisus Hristoase, Care intru cele inalte locuiesti si spre cele smerite privesti, Tu, Cel Care ai zis: Tatal Meu pana acum lucreaza si eu lucrez!, iar prin proorocul Tau ca lenesul se aseamana unui morman de gunoi peste care tot cel care trece arunca mizerii, Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei nu mi-l da mie!
Nu-mi da ca zilele mele, care sunt atat de putine si de pretioase, sa se risipeasca in desertaciuni lumesti si in trandavie!

Nu-mi da ca talantii incredintati mie sa ramana ingropati in pamantul uitarii si al lenevirii! Nu-mi da ca, din lipsa de dragoste pentru munca, sa fiu o povara semenilor mei si sa defaim chipul Tau care este in mine!

Fa sa fiu bun pentru orice lucru folositor, ca necontenit sa lucrez la cultivarea fiintei mele pentru vesnicie si ca, orice voi face, sa fac spre slava Ta, Doamne, iar nu pentru placerea mea!
Amin!”

Cuviosul Marcu a trait in jurul anilor 430 si a fost, se pare, ucenic al sfantului Ioan Gura de Aur. El s-a distins prin faptul ca a avut o perfecta cunoastere a Vechiului si a Noului Testament.

Mai apoi a devenit calugar in apropiere de Ancira, in Asia Mica, si este staret pana cand, dorind viata pustniceasca mai intensa in lupte duhovnicesti, se retrage in pustietate, unde ramane pana la moartea sa, catre varsta de o suta de ani.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *