Search for content, post, videos

Rosteste rugaciunea Sfantului Teodosie de la Brazi, iar minunile nu te vor ocoli

Una dintre cele mai puternice rugaciuni, despre care se spune ca aduce minuni in viata credinciosilor este cea a Sfantului Teodosie de la Brazi, care este pomenit, in fiecare an, in Biserica Ortodoxa, la data de 22 septembrie.

De aceea, iti propunem sa rostesti aceste cuvinte ori de cate ori iti doresti o minune in viata ta.

Sfintite Ierarhe Teodosie, care de cununa muceniceasca invrednicindu-te, prin taierea cinstitului tau cap de catre pagani, pe cand te aflai la Manastirea Brazi din Tinutul Vrancei, acum, impreuna cu ingerii locuind, te bucuri de marirea cea gatita sfintilor, nu ne uita pe noi, pacatosii, cei ce nadejde avand in puterea ta de mijlocitor catre Imparatul Hristos, ca unul ce stai inaintea tronului Sfintei Treimi, tie cu credinta graim unele ca acestea:

Bucura-te, ca la Manastirea Brazi ai stralucit prin mucenicie!

Bucura-te, ca acel loc al muceniciei tale s-a facut cunoscut tuturor prin tine si, acolo, calugari si calugarite s-au nevoit cu nevointa cea bineplacuta lui Dumnezeu, pomenindu-te necontenit intre ctitori!

Bucura-te, ca, pentru credinta cea adevarata si pentru apararea sfintelor odoare ale bisericii, spre a nu le lasa prada nelegiurii, ti-ai jertfit viata!
Bucura-te, ca Dumnezeu a insuflat gand de evlavie ucenicilor tai, si Lavrentie episcopul ti-a pus piatra de marmura deasupra cinstitului tau mormant!
Bucura-te, ca o caramida pusa sub patimitorul tau cap, cu numele Teodosie inscris pe ea, te-a facut cunoscut urmasilor de peste ani!

Bucura-te, ca trupul tau, cazut sub ascutisul sabiei celei salbatice, s-a descoperit in vremurile cele mai de pe urma!

Bucura-te, ca te-ai invrednicit de proslavire din partea lui Dumnezeu, Care a dat gandul cel bun ieroschimonahului Dimitrie spre a cauta in pamant, unde, sapand, a gasit piatra de marmura a mormantului tau si caramida cu inscrisul de pe ea, pe care era asezat capul tau cel desprins de trup, ca si intreg trupul tau!

Bucura-te, ca si prin moarte s-a aratat intreaga ta smerenie, caci capul asezat cu gura in jos pe caramida, arata ca mereu ai avut fruntea plecata spre pamant, rugandu-te cu caldura ca si vamesul: „Dumnezeule, fii milostiv mie, pacatosului!”

Bucura-te, ca prin randuiala dumnezeiasca s-a facut lucrarea de dezgropare a cinstitului tau trup, dupa mai bine de o suta cincizeci de ani si cu sobor de preoti in cantari duhovnicesti a fost pus in paraclisul de taina din pestera Manastirii Brazi, unde se savarsea Sfanta Liturghie pana nu demult!

Fericindu-te pe tine, mult nevoitorule si mult rabdatorule Mucenice Teodosie, ne cucerim si zicem: Roaga-te pentru noi, cei ce facem cu dragoste pomenirea ta si ne intarim duhovniceste de lucrarea ta in pamantul scumpei noastre Patrii si in ogorul Sfintei noastre Biserici Ortodoxe Romane.

Bucura-te, Mucenice Teodosie! Amin!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *