Search for content, post, videos

Renunta sa mai gatesti in aceste vase! Sunt cele mai periculoase pentru sanatate

Se spune ca e important sa mananci sanatos ca sa te mentii intr-o forma fizica de invidiat, insa trebuie sa stii ca e la fel de important este ca si vasele in care se prepara hrana trebuie sa fie de calitate.

Asadar, potrivit specialistilot, tigaile din teflon sunt preferate de multe persoane, gratie materialului non-aderent, insa acestea pot fi extrem de periculoase. Mai exact, proprietatile non-aderente ale vaselor din teflon se obtin cu ajutorul invelisului de politetrafluoroetilena, un polimer al tetrafluoroetilenei care, la temperaturi mai mari de 300 de grade Celsius, incepe sa emane toxine. Intr-o cantitatea mai mare, acestea pot duce la simptome asemanatoare gripei.

Vasele din aluminiu sunt extrem de folosite de gospodine, insa pot fi periculoase, intrucat acesta este un metal neurotoxic. Mai exact, se pare ca un nivel ridicat de aluminiu poate duce la afectiuni ale sistemului nervos central, intre care Alzheimer.

Vasele din cupru sunt si ele de evitat. Cuprul este necesar in alimentatia umana, insa limita maxima este de 10 miligrame zilnic. Atunci cand gatim, o cantitate mare de cupru poate iesi din vasul de gatit sub influenta caldurii si exista riscul intoxicarii.

Ca alternativa, specialistii va recomanda sa nu va puneti sanatatea in pericol si sa gatiti in vase din inox, din sticla ori din ceramica, intrucat sunt o optiune sanatoasa pentru gatit, astfel ca vei preveni numeroase afectiuni.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *