Search for content, post, videos

Remedii care te ajuta sa combati astenia de toamna

Esti mai mereu trista, lipsita de vlaga, iar durerile de cap nu iti dau pace? S-ar putea sa suferi de astenie de toamna. Una din zece persoane manifesta acest tip de dereglare cauzata in principal de tranzitia catre anotimpul rece. Iata cum poti combate starile neplacute:

Preventia e cheia
Se spune ca e mai simplu sa previi, decat sa tratezi. E valabil si in cazul asteniei de toamna. De aceea, e bine sa eviti deficientele nutritionale. Chiar daca vara s-a incheiat, continua sa mentii un regim alimentar variat, sanatos si echilibrat. Acest lucru ajuta la buna functionare a sistemului nervos si stimuleaza producerea de neurotransmitatori care regleaza emotiile, responsabile de starile de tristete, de anxietate specifice asteniei.

E important sa eviti mesele grele, bogate in grasimi, intrucat digestia lenta poate fi vinovata de lipsa de apetit si oboseala, alte simptome ale asteniei.Continua sa mentii un nivel moderat de miscare, cate 30-40 de minute de plimbare pe jos zilnic sunt nemaipomenit de eficiente. Si nu uita ca trebuie sa dormi suficient.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *