Search for content, post, videos

Pregateste-te de Craciun! Cum sa gatesti salata de boeuf ca la mama acasa

Nelipsita de pe masa de Craciun este salata de boeuf, motiv pentru care iti propunem sa optezi pentru aceasta reteta, ce-ti va aminti, evident, de copilarie.

Ingrediente necesare pentru salata de boeuf:

– 700 de grame de carne de vita cu os
– 350 de grame de morcovi
– 500 de grame de cartofi
– 150 de grame de radacina de pastarnac
– 100 de grame de radacina de telina
– 150 de grame de ceapa
– 100 de grame de mazare
– 250 de grame de maioneza
– zeama obtinuta dintr-o lamaie
– 50 de grame de mustar
– sare si piper alb

Mod de preparare:

Pune carnea la fiert in patru linguri de apa rece si una de sare. Lasa totul sa fiarba.

Intre timp, intr-o alta oala, fierbe zarzavaturile intregi, pe care le-ai curatat inainte.

Strecoara ingredientele de zeama, arunca ceapa, iar restul ingredientelor taie-le marunt. Mazarea din conserva se va scurge si spala cu apa rece inainte de a fi amestecata cu restul ingredientelor.

Dupa ce ai tocat toate ingredientele in cubulete de dimensiunea boabelor de mazare, adauga-le intr-un bol mare, la gramada, dupa care amesteca-le si adauga cateva lingurite cu maioneza de casa sau din comert.

Lasa aromele sa se intrepatrunda si pune salata pe platouri si orneaza-le cu un strat de subtire de maioneza.

Decoreaza cu ajutorul gogosarilor, albusuri de oua fierte, masline sau castraveti.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *