Search for content, post, videos

Placinta cu dovleac, o reteta pe care trebuie sa o incerci toamna asta

N-a mai ramas mult pana cand se va sarbatori Halloween-ul, insa toamna este, fara doar si paote, despre placinta de dovleac, fapt pentru care it recomandam o reteta simpla, dar delicioasa, ce te va ajuta, fara doar si poate, sa-ti rasfeti simturile.

Ingrediente necesare pentru aluat:

– 700 g faina

– 25 g drojdie

– 350 ml lapte (mai mult sau mai putin)

– 1 ou

– 50 ml ulei

– 1 lingura zahar

– sare

Ingrediente necesare pentru umplutura:

– dovleac

– zahar

– vanilie

– scortisoara

– sare

Mod de preparare:

Amesteca bine ingredientele pentru aluat si dupa ce ai obtinut o consistenta elastica lasa-l la odihnit pentru 15 minute.

Ulterior, imparte-l in bucati egale si intinde-l in foaie subtire, fara sa se rupa. Ulterior, unge cu putin ulei si intinde umplutura.

Ca sa prepari aceasta umplutura curata dovleacul de coaja, trece-l prin razatoarea de mere, dupa care caleste-l cu zaharul pana se inmoaie bine. Adauga scortisoara, sare si vanilie si asteapta sa se raceasca.

Citeste si: Simplu si rapid de gatit! File de macrou cu legume, un preparat delicios

Dupa ce ai intins umplutura pe foaie, ruleaza-o si aseaz-o in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care unge-o cu ulei ori cu ou si presara zahar tos.

Coace-o la foc potrivit timp de 40-50 de minute ori pana cand se rumeneste bine.
Pofta buna!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *