Search for content, post, videos

Piept de rata cu fructe de pădure

Va prezentam o reteta delicioasa, care a fost pregatita in cadrul emisiunii  „Mama mea gateste mai bine” – Piept de rata cu fructe de pădure.

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente (4 portii):

  • Piept de rata 180 gr
  • Suc de portocale 250 ml
  • Sare
  • Piper alb
  • Piper negru
  • Sos sweet chilli 100 ml
  • Mar 1 kg
  • Unt 120 gr
  • Fructe de padure 300 gr
  • Vin rosu 200 ml
  • Coniac 100 ml
  • Smochina proaspata 4 buc

30.04.2015_Reteta 2_piept de rata cu fructe de padure (2)

Mod de preparare:

PIEPT DE RATA PE CARPACCIO DE MAR

  • ·        Pieptul de rata curatat si fasonat (se taie pielea in forma de romburi) se marineaza 10 minute in suc de portocale cu sare, piper alb, sos sweet chilli.
  • ·        Se gateste intr-o tigaie incinsa, incepand cu partea cu pielea, timp de 3 minute pe fiecare parte.
  • ·        In tigaie, langa pieptul de rata, se pune o smochina proaspata, taiata in patru si apoi tigaia se introduce la cuptor, la 180 grade pentru 8 minute. Prin coacere smochina se desface ca o floare si se va folosi la montajul pe farfurie, in mijlocul ei se va pune sos.
  • ·        Marul se curata de coaja, se scoate cotorul si apoi se feliaza foarte subtire.
  • ·        Feliile de mar se tin pentru cateva minute in suc de portocale, apoi se ung cu unt si se introduc la cuptorul cu microunde pentru 2 minute.

 

SOS DE FRUCTE DE PADURE

  • ·        Fructele de padure se pun in tigaie cu unt, se adauga vin rosu, coniac, sare, piper, sweet chilli si se fierbe pana cand se ingroasa.
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *