Search for content, post, videos

Orez basmati cu pui si caju in stil indian

Va prezentam o reteta delicioasa, care a fost pregatita in cadrul emisiunii  „Mama mea gateste mai bine” –  Orez basmati cu pui si caju in stil indian.

Timp de pregatire: 45 minute

Ingrediente (4 portii):

  • Orez basmati
  • Ulei
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Ghimbir
  • Seminte de chimion
  • Carne de pui
  • Sofran
  • Menta proaspata
  • Baton de scortisoara
  • Sos de rosii
  • Stafide
  • Sare
  • Piper
  • Migdale prajite
  • Caju prajite

Mod de preparare:

OREZ BASMATI

  • Orezul si puiul se prepara in paralel si apoi se unesc.
  • Orezul basmati se spala de mai multe ori in apa rece, se scurge si sa lasa sa se usuce.
  • Intr-o tigaie cu ulei se caleste jumatate din cantitatea de ceapa, dupa care se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la prajit pentru 2 – 3 minute pana cand orezul devine opac.
  • Se completeaza cu apa fiarta si se lasa pe foc pana cand orezul este moale, aproximativ 20 – 25 minute.

 

PUI TRAS LA TIGAIE

  • Intr-o tigaie mare cu ulei incins, se adauga jumatate din cantitatea de ceapa, usturoiul, ghimbir si semintele de chimion si se prajesc la temperatura medie pentru 5 minute.
  • Se adauga bucatile de pui si se rumenesc, intorcandu-le regulat pentru a prinde culoare pe toate partile.
  • Se completeaza cu sofranul, apa fiarta, menta proaspata si batonul de scortisoara.
  • Se aduc la fierbere, se acopera, se reduce focul si se lasa la fiert inabusit pentru 25 – 30 de minute, pana cand carnea de pui este moale.
  • Se adauga sos de rosii, stafide, sare si piper.
  • Se transfera intr-o farfurie orezul, se pune sosul cu pui peste orez, se presara migdale prajite, caju prajit si se serveste imediat.
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *