Search for content, post, videos

O multime de romanii ii poarta numele, dar foarte putini stiu ce sarbatoare este pe 21 iunie! Ce sfant praznuiesc crestinii ortodocsi

E sarbatoare mare pentru credinciosi pe 21 iunie, intrucat Biserica Ortodoxa praznuieste un mare sfant, al carui nume este purtat de sute de mii de romani, inca din cele mai vechi timpuri.

Asadar, pe 21 iunie, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Mucenic Iulian din Cicilia, insa foarte multi barbati care poarta numele de Iulian nici macar nu stiu ca onomastica lor este sarbatorita in aceasta zi.

Sfantul Mucenic Iulian din Cecilia s-a nascut intr-o familie de nobili si a trait in Tarsul Ciliciei in vremea lui Diocletian, conform crestinortodox.ro. La varsta de 18 ani, Sfantul Mucenic Iulian a primit moartea muceniceasca era in varsta de 18 ani. Persecutorii l-au torturat timp de un an pentru ca incercau sa-l faca sa se lepede de credinta in Hristos. Acestia au arestat-o pe mama lui Iulian si au silit-o sa-si convinga fiul sa se lepede de Hristos.

Cu toate acestea, ea l-a sfatuit isi accepte moartea cu multumire, cu nadejde si cu bucurie. Sfantul Mucenic Iulian a fost legat intr-un sac, plin cu serpi veninosi, pe care l-au aruncat in mare.

„Din gura mucenicului iesea glasul lui cel sfant, iar impreuna cu glasul si o lumina care lumina mai puternic decat razele soarelui […] Luati un om bolnav, indiferent cat de groaznic, un posedat de diavol sau care si-a pierdut mintile, si aduceti-l la racla in care se odihnesc ramasitele sfinte ale acestui sfant, si veti vedea cum demonul sare si fuge de la om, ca si ars de foc”, a spus Sfantul Ioan Gura de Aur, despre Sfantul Mucenic Iulian.

Sfintele moaste ale Sfantului Mucenic Iulian au fost aduse de valuri la mal. Credinciosii le-au gasit si le-au ingropat cu cinste la Alexandria, in anul 290. Dupa o perioada, moastele au fost mutate in Antiohia.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *