Search for content, post, videos

Noaptea muzeelor

Noaptea Muzeelor este un eveniment aflat la a opta editie ce va avea loc pe 19 mai, sambata spre duminica.  Aproximativ 130 muzee isi asteapta vizitatorii in nocturna.

Evenimentul este patronat si anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

In Bucuresti,  25 de muzee vor fi deschise pana duminica dimineata la ora 5.00. Vizitatorii vor avea la dispozitie o linie de transport gratuit care ii va duce de la un obiectiv cultural la altul.  Pentru a-si stabili mai usor traseul, turistii sunt invitati sa foloseasca harta cu programul Noptii Muzeelor in Bucuresti, tiparita de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

Muzeul Taranului Roman dedica aceasta seara Dobrogei, iar Muzeul National de Arta a pregatit exponate si concerte in curtea institutiei.

 La Muzeul National de Istorie vor fi deschise doua expozitii, una care contine cadourile familiei Ceausescu si o alta de artizanat urban.

Muzeul „George Enescu" ne va servi note muzicale pe paine, iar la „Grigore Antipa" va putea fi admirata expozitia permanenta deschisa de curand intr-o noua prezentare. 

Aici gasiti mai multe detalii si programul muzeelor din tara.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *