Search for content, post, videos

Ministerul Invatamantului reglementeaza temele pentru acasa. Afla ce s-a hotarat

Temele pentru acasa au ajuns sa fie ocorvoada atat pentru copii, cat si pentru parinti. Ministerul Invatamantului reglementeaza prin ordin temele pentru acasa ale elevilor din invatamantului primar si gimnazial.

„Timpul necesar realizarii temelor pentru acasa pentru un elev este de cel mult 2 ore insumand toate disciplinele, in asa fel incat media zilnica a pregatirii elevului, in clasa si in afara ei, sa se incadreze in 5-8 ore zilnic. La clasa pregatitoare nu se vor da teme pentru acasa. (…) In perioada vacanţelor, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invaţamantul primar si gimnazial”, se arata in ordinul semnat de ministrul Educaţiei Naţionale, Mircea Dumitru, si prezentat presei miercuri.

Acelasi document prevede ca timpul total alocat temei obligatorii pentru acasa la invaţamantul primar va fi de maximum o ora, iar pentru celelalte niveluri de invaţamant, timpul alocat efectuarii temei obligatorii va fi de maximum doua ore. Totodata, tema pentru acasa nu poate fi folosita ca un instrument de pedeapsa.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *