Search for content, post, videos

Metode alternative de folosire a sarii

Sarea este unul dintre cele mai folosite condimente in bucatarie. Totusi, stiai ca o poti folosi si in alte scopuri pe langa cele culinare?

Sarea exista inca din timpurile medievale. In timpurile acelea sarea era foarte greu de obtinut, insa acum este cel mai comun mineral din lume. Exista multe feluri de sare: nerafinata, rafinata si iodata, dar in esenta toate sunt la fel. Nu conteaza pe care o ai in casa, iata alte feluri in care o poti folosi:

1. Curata reziduurile din vaza. Florile lasa un reziduu sau un depozit in vaza dupa ce le scoti. Pentru a curata vaza, freac-o cu sare, apoi spal-o cu sapun si apa.

2. Curata scurgerea de la chiuveta. Toarna un amestec de sare si apa fiarta pe scurgere in mod regulat pentru a preveni acumularea de grasime si pentru a scapa de mirosurile neplacute.

3. Mentine laptele proaspat. Adauga un praf de sare in sticla de lapte pentru a se pastra proaspat mai mult timp.

4. Curata canile patate. Scapa de urmele de ceai, cafea sau ruj de pe cani, frecandu-le cu sare. Spala-le cu apa si sapun dupa aceea.

5. Curata plantele artificiale. Poti reimprospata florile artificiale punandu-le intr-o punga de hartie cu un sfert de cana de sare. Scutura punga, iar florile vor iesi curate.

6. Curata frigiderul. Frigiderele se murdarest si capata un miros neplacut. Pentru a le curata si deodoriza, sterge-l pe dinauntru cu apa minerala si sare.

7. Mentine florile proaspete. Adauga un praf de sare in apa pentru a pastra florile proaspete mai mult timp.

8. Iti dezumfla ochii. Amesteca o lingurita de sare in apa fiarta. Inmoaie o carpa curata sau un pansament in solutie si pune-l pe ochii inchisi. Lasa-l sa actioneze timp de 10 minute sau pana ce se raceste.

9. Calmeaza intepaturile de albine sau insecte. Poti reduce umflatura si durerea unei intepaturi de albina, udand zona afectata si acoperind-o cu sare.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *