Search for content, post, videos

Mesajele mute ale corpului tau, vazute de FBI

Hainele, bijuteriile, miscarile corpului, atingerile, expresia fetei sau strangerea de mana sunt doar cateva modalitati prin care oamenii pot transmite sau pot receptiona mesaje nerostite.

Psiho-sociologul Mihaela Stroe, omul pregatit de un fost agent FBI, spune ca citirea semnalelor transmise de corp este o abilitate de supravietuire. Aceasta modalitate de transmitere a informatiilor se numeste comunicare nonverbala.

Comunicarea nonverbala inseamna tot ceea ce transmitem prin intermediul corpului nostru, fara cuvinte. Mesajele mute ale corpului uman. Postura corpului este definitorie pentru toate mesajele si situatiile. Indiferent daca esti la un interviu de angajare, negociere, vanzare, vorbit in public, politica. Postura corpului transmite cel mai bine starea ta interioara, a explicat Mihaela Stroe, psiho-sociolog care l-a avut ca mentor pe Joe Navarro, fost agent FBI in divizia de analiza comportamentala si profesor la Academia FBI.

Psiho-sociologul a dat si cateva exemple pentru a intelege ce inseamna aceste mesaje nerostite. Spre exemplu, umerii lasati si capul plecat au semnificatii diferite in functie de context. Intr-un interviu de angajare inseamna ca persoana nu are incredere in sine si este foarte umila. in acelasi context capul sus si umerii drepti iti arata ca persoana este constienta de propria valoare.

Cititi aici articolul integral

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *