Search for content, post, videos

Mătreața – un dușman pe care poți să-l confrunți!

Mătreața - un dușman pe care poți să-l confrunți!

O știm cu toții – mătreața poate fi o pacoste în orice perioadă a anului, dar pare să se agraveze mai ales acum, în acest sezon. Dacă îți este greu să te confrunți cu mătreața în acest anotimp și te întrebi ce poți să faci pentru a fi eficient, citește mai departe pentru câteva sfaturi care te-ar putea ajuta.

 1.Spălați-vă părul mai des.

Dacă locuiți într-un loc cu multă ploaie (și o mai mare umezeală), să știți că a face față mătreții  poate fi o provocare. Umiditatea îți poate face scalpul gras, ceea ce poate duce la mătreață. Spălarea mai frecventă a părului este una dintre cele mai bune modalități de a combate mătreața – utilizați un șampon light și nu vă frecați scalpul prea tare. Asigurați-vă că clătiți tot șamponul din păr, astfel încât scalpul să nu se simtă uscat sau iritat.

 2.Optați pentru un șampon pentru mătreață

Mătreața este adesea mai gravă în timpul iernii și în anotimpurile ploioase, când aerul este mai uscat. Pentru a ajuta la controlul matretii, foloseste un sampon specific, antimătreață, de cel puțin 2-3 ori pe saptamana. Aplicați șamponul pe scalp, masați bine, apoi clătiți cât este nevoie.

 3.Folosiți un balsam

Dacă aveți de-a face cu mătreața, folosirea unui balsam vă poate ajuta.Va recomandam sa incercati produsele olaplex care la gasiti pe haircare.ro , tot aici puteti gasi si diverse solutii si tratamente pentru par. Alege un balsam care conține ingrediente precum zincul pyrithion, hamamelis, acid undecylenic, ce pot ajuta la reducerea mătreții sau calmarea mâncărimii. Asigurați-vă că utilizați balsamul conform instrucțiunilor și nu uitați să-l spălați bine.

 4.Schimbarea dietei

Când vine vorba de a face față mătreții, una dintre soluții este să-ți schimbi dieta. Consumul de alimente bogate în grăsimi nesănătoase poate contribui la apariția mătreții. Așadar, încercați să mâncați mai multe grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în uleiul de măsline, nuci și pește. Ar fi de ajutor dacă vă creșteți și aportul de vitamina B6, care se găsește în pui, ouă și cereale integrale.

 5.Pălării sau o eșarfe

Una dintre cele mai bune modalități de a preveni mătreața poate fi …capul acoperit. Purtarea unei pălărie sau a unei eșarfe vă poate ajuta să vă protejați scalpul de elementele naturii și să împiedicați dezvoltarea ciupercii care cauzează mătreața.

 6.Evitarea anumitor coafuri

Când aveți de-a face cu mătreața, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să evitați anumite stiluri de aranjare a părului. Când ai mătreață, scalpul tău este deja uscat și iritat. Purtarea părului într-un stil care trage de păr sau de scalp nu va face decât să înrăutățească lucrurile. Nu pune un stres inutil asupra scalpului tău! Încercați în schimb un coc sau o împletitură liberă. Îm plus, ar trebui să evitați stilurile care necesită mult periaj sau pieptănare, care vă pot irita și mai mult scalpul.

În concluzie, există lucruri pe care le poți face pentru a menține părul sub control. Șamponarea regulată, utilizarea unui șampon antimătreață și evitarea utilizării excesive a produselor pentru păr pot ajuta la reducerea incidenței mătreții. 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *