Search for content, post, videos

Lucruri pe care nu le stiai despre corpul tau

Oricat de multe se spun despre inteligenta artificiala si tehnologia moderna, corpul uman este cel mai bun sistem de pe planeta la momentul actual.

1. Megapixeli
Bineinteles, dintr-un punct de vedere stiintific, comparatia dintre un ochi si o camera digitale este incorecta, insa daca facem abastractie de asta, avem aproximativ 126 de pixeli in ochiul nostru.

2. Marimea unui videoclip de 1 secunda
O secunda din vederea naostra ar fi echivalentul a 21,45 de GB. O secunda de videoclip filmat cu un telefon performant ocupa 375 MB.

3. Memoria
Creierul are aproximativ 100 de miliarde de neuroni, iar fiecare creeaza aproximativ 1000 potentiale sinapse care memoreaza informatii. Daca facem un calcul, creierul nostru este capabil sa stocheze 100 de TB de informatie. Ca si comparatie, cel mai puternic computer din lume are o memorie de 710 TB.

4. Viteza gandirii
In creierul nostru au loc aproximativ 100.000 de reactii chimice pe secunda, viteza echivalenta acelor reactii fiind egala cu cea a celui mai rapid tren din lume care poate atinge usor viteza de 430 de km/h.

5. Cum functioneaza creierul
Faptul ca ne folosim doar 10% din creier este un mit. Creierul foloseste oricate resurse are nevoie in momentul respectiv. Poate fi comparat cu un radio: ascultam o singura frecventa, insa avem inca 100 de posturi disponibile.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *