Search for content, post, videos

Leandrul, frumusete meditereana

Este un arbust decorativ, cu flori mari si parfumate care poate transforma balconul intr-o gradina exotica. Nu uitati ca seva lui este extrem de toxica.

Leandrul are frunze ascutite, in forma de lance, pe care nu si le pierde in sezonul rece. Florile au culori variate: de la alb, roz , pana la rosu, portocaliu sau galben. Este o planta mediteraneana si iubeste caldura. La noi, poate fi tinut in ghivece mari, astfel incat vara sa fie lasat afara, iar cand vine vremea rece sa fie pus la adapost. In conditii optime, el poate inflori tot anul, dar se recomanda o perioada de repaus. Iarna este bine sa fie tinut intr-o incapere luminata, cu temperatura constanta de 5-10 grade Celsius. In conditiile in care este tinut in ghiveci poate ajunge pana la 2 metri, pe cand in mediul lui natural creste la o inaltime de 6 metri.

Cum il ingrijesti

Poate fi plantat in orice tip de sol, cu conditia ca pamantul sa fie suficient de afanat pentru a asigura scurgerea apei. Este bine sa-i schimbi in fiecare an pamantul de la suprafata si, atunci cand radacinile incep sa i se vada, trebuie mutat intr-un ghiveci mai mare. In perioada fertila si de crestere trebuie udat constant, astfel incat pamantul sa nu fie niciodata uscat. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei si nu trebuie folosita in exces. Atunci cand este in interior are nevoie de mai putina apa, insa nu trebuie neglijat, caci se va usca.

Daca indepartezi florile trecute, acestea vor face loc altora sa creasca. Dupa aceasta operatiune, ai grija sa te speli pe maini, pentru ca seva lui este toxica si poate produce iritatii.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *