Search for content, post, videos

Laura Cosoi te invata cum sa gatesti hummus, un preparat delicios

Laura Cosoi este, fara doar si poate, un exemplu in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa, motiv pentru care iti propunem sa incerci reteta ei de hummus.

Delicios si extrem de sanatos, hummusul este un preparat ce te va ajuta sa-ti imbunatatesti digestia si sa intaresti oasele, fiind o suesa excelenta de antioxidanti, dar si o sursa excelenta de fibre, vitamina B6 si B9, acid folic, mangan si alte minerale si proteine.

Ingrediente:

  • 2 conserve cu naut
  • 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • pasta de susan (tahini)
  • ulei masline
  • paine prajita sau lipie
  • 1 lingura seminte chimion
  • muguri de pin

Mod de preparare:

  • Scurge nautul si clateste-l
  • Amesteca intr-un procesor de alimente nautul, sucul de la o jumatate de lamaie, usturoiul, chimenul, sarea, pastea tahini si putina apa
  • Amesteca pana obtii o pasta
  • Serveste-l cu ulei de masline si muguri de pin, pe lipie

Pont: pune langa acest preparat si un ardei rosu copt

Nautul isi are originea in Orientul Mijlociu, regiune din lume unde se gasesc cele mai variate culturi de alimente, dar care inca se bazeaza in principal pe aceasta leguma plina de proteine. Aparut ca aliment de consum acum aproximativ 7000 de ani, cultivandu-se prima data in jurul anilor 3000 i.Hr, in Bazinul Marii Mediterane si raspandit apoi in India si Etiopia.

Boabele de naut sunt folosite pentru prepararea hummusului, iar in ultima perioada a devenit o mancare delicioasa, apreciata de multe persoane, asa ca n-ar strica sa incerci aceasta reteta.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *