Search for content, post, videos

La multi ani, de 8 martie! Iata semnificatia zilei!

Ziua de 8 Martie este recunoscuta pe intreg Mapamondul ca sarbatoarea internationala a femeii.

Ziua mamei se sarbatorea inca de pe vremea zeilor din Olimp. In 1910, la Copenhaga apare pentru prima data ideea zilei femeii cand se sarbatorea miscarea femeilor pentru egalitate. Dupa 7 ani se naste si ziua de 8 Martie cu prilejul grevei muncitoarelor din Sankt Petersburg.

Ziua femeii a fost recunoscuta ca sarbatoare internationala in 1977 si a devenit o traditie in majoritatea tarilor din Europa si in SUA.

Ziua femeii si a mamelor in Romania

In Romania in ziua de 8 Martie se sarbatoreste Femeia. Dupa Revolutia din 1989 notiunea de ziua mamei este inlocuita cu ziua femeii. Asa ca va dorim sa va bucurati din plin de Ziua Internationala a Femeii, asa cum stiti voi mai bine!

NU UITATI!

Zilele de 1 si 8 martie sunt speciale pentru noi, mai ales datorita faptului ca reprezinta inceperea primaverii si dezmortirea naturii din letargia din timpul sezonului rece.

Obiceiul romanesc este ca, cu ocazia acestor zile, femeile sa primeasca martisoare si flori din partea barbatilor. Si pentru a-i ajuta sa aiba inspiratie si sa stie ce anume sa aleaga, ne-am gandit sa prezentam cateva modele de martisoare facute manual care sa le dea idei cu privire la ce anume sa cumpere:

VIDEO EXPLICATIV Martisoare facute manual! LA MULTI ANI!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *