Search for content, post, videos

Iubirea, homosexualitatea si sodomia, redefinite in DEX

Definitiile unor termeni ca iubire, homosexualitate si sodomie au fost modificate in DEX pentru a se asigura neutralitatea dictionarului si a nu da note, a declarat Monica Busuioc, cercetatoare la Academia Romana.

Un nou tiraj al DEX a fost tiparit in februarie anul acesta, cu o serie de modificari, in urma unor sesizari de la o serie de asociatii, inaintate Academiei Romane de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, a declarat Monica Busuioc, sefa Sectiei de Lexicologie si Lexicografie a Institutului de Lingvistica Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti al Academiei Romane, care coordoneaza editarea unor publicatii ca Dictionarul Explicativ al Limbii romane (DEX) si Dictionarul Tezaur.

Alaturi de sesizari ale unor asociatii care reprezinta comunitatea roma si comunitatea evreiasca privind termeni ca tigan si jidan, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a mai inaintat Academiei solicitari ale Asociatiei Accept cu privire la definirea unor termeni din aria sexualitatii.

Cuvantul iubire era definit in DEX ca sentiment de dragoste fata de o persoana de sex opus, aceasta precizare de sex opus fiind inlaturata in noul tiraj.

Citeste articolul pe RTV

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *