Search for content, post, videos

Iti lingi degetele de placere! Mancarea de gutui, un preparat delicios, ca la bunica

Gutuile sunt fructe aromate si savuroase, iar daca iubesti gustul dulce acrisor e musai sa incerci mancarea de gutui, ce-ti va aminti de preparatele gatite de bunici.

Chiar daca anii au trecut, mancarea de gutui este ideala pentru a te rasfata, asa ca e musai sa readuci in actualitate aceasta reteta, iar pentru a o prepara ai nevoie de:

– trei gutui
– 2-3 linguri de ulei
– 500 de grame de piept de pui
– trei linguri de zahar
– scortisoara
– sare
– apa

Mod de preparare mancare de gutui:

Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de o cratita mare. Incinge uleiul, dupa care rumeneste pieptul de pui taiat sub forma de fasii subtiri, pana ajunge sa aiba o culoare usor aurie.

Citeste si: Cum sa prepari zacusca de vinete! Trucul pe care orice gospodina trebuie sa-l cunoasca

Intre timp, intr-o alta cratita pune zaharul la foc mic si asteapta sa se caramelizeze pana capata o culoare maronie-roscata.

Spala bine gutuile, dupa care taie-le felii subtiri si adauga-le peste zaharul caramelizat, adaugandu-se scortisoara si apa cat sa le acopere.

Lasa-le la fiert pentru inca cinci minute dupa ce au dat in clocot, iar mai apoi adauga feliile de pui rumenite cu uleiul. Fierbe-le impreuna, pana cand carnea si bucatile de gutui se inmoaie, iar gusturile se intrepatrund.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *