Sarbatorile astea ti-ai satisfacut poftele culinare, iar acum vrei sa incerci un preparat aparte, delicios? Ei bine, pieptul de curcan in sos de lamaie, mustar si vin poate fi o alegere inspirata pentru tine.
Ingredientenecesare pentru piept de curcan in sos de lamaie, mustar si vin:
– un kilogram de piept de curcan
– zeama obtinuta din doua lamai mari
– 100 de ml de ulei de masline
– doua linguri de mustar frantuzesc
– doua lingurite de cimbru
– doua lingurite de busuioc
– sase catei de usturoi
– 150 ml de vin alb
– sare si piper
Mod de preparare piept de curcan in sos de lamaie, mustar si vin:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, iar intre timp spala pieptul de curcan, cresteaza-l si freaca-l cu sare si piper.
Citeste si: Reteta de cornulete fragede cu gem si nuca
Amesteca intr-un bol mustarul frantuzesc cu boabe, uleiul de masline si usturoiul pisat, dupa care adauga cimbrul si busuiocul, sucul de lamaie si vinul. Amesteca sosul din nou si apoi adauga-l peste pieptul de curcan.
Acopera vasul cu o folie de aluminiu si baga-l la cuptor, iar dupa 25 de minute, micsorati focul la 180 grade si lasati insa 25 de minute. Scoate-ti folia pentru a se rumeni carnea.
Dupa alte 15 minute, se scoate carnea si se lasa putin sa stea. Carnea se pune pe farfurie si sosul intr-o sosiera. Pofta buna!