Search for content, post, videos

Iata cum poti folosi otetul in gradina

Otetul este cu preponderenta folosit in bucatarie, insa poate face miracole si in gradina. Exista o multitudine de chimicale si fertilizatoare pe piata care nu sunt doar scumpe ci si daunatoare sanatatii.

Din fericire otetul este un produs accesibil si ecologic care ofera o varietate de beneficii pentru gradina ta. Vei fi surprinsa de numeroasele moduri de utilizare.
1. Tine departe rozatoarele si animalele

Pisicile, cainii, iepurii, cartitele si rozatoarele detesta mirosul de otet. Poti tine acesti vizitatori la distanta daca pulverizezi otet in gradina.
2. Curata ghivecele din lut

Ghivecele din lut mentin solul umed si protejeaza radacinile pe timpul verilor toride.

Totusi, ghivecele din lut absorb sarurile si mineralele din apa, fapt care le strica aspectul. Otetul este solutia perfecta.

Tot ce trebuie sa faci este sa cureti reziduurile de pe ghiveci, sa adaugi o ceasca de otet 5% la 3-4 cesti de apa si sa tii ghivecele in amestec timp de 30 de minute. Daca inca au mai ramas reziduuri sterge-le cu otet nediluat.
3. Te scapa de furnici

Otetul este cel mai eficient insecticid organic. Pulverizeaza zonele afectate cu otet si vei scapa de furnici in scurt timp. Repeta procedura dupa cateva zile.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *