Search for content, post, videos

Greselile care-ti pot ruina sansele sa-ti gasesti un job! Ce nu trebuie sa faci la un interviu de angajare

Daca ai ramas fara job sau pur si simplu vrei sa-l schimbi si ai inceput sa mergi la interviuri de angajare, ei bine, iti propunem sa descoperi ce lucruri n-ar trebui sa faci sub nicio o forma.

Jessica Liebman, unul dintre membrii conducerii cotidianului online Business Insider, a condus sute de interviuri pentru gasirea persoanelor calificate pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul publicatiei americane la care lucreaza, fapt pentru care a facut publice mai multe lucruri pe care n-ar trebui sa le faci la interviu.

Nu trebuie sa intazii, dar nici sa ajungi cu 30 de minute mai devreme

Sa trimiti un e-mail cu 30 de minute inainte de interviu in care sa explici ca nu poti ajunge la timp e o greseala uriasa. De asemenea, nici sa ajungi cu 30 de minute mai devreme nu e ok. Este perfect, insa, sa ajungi cu cinci minute mai devreme.

Nu aduce cu tine la un interviu paharul tau cu cafea. Nu este profesionist si il poate face pe angajator gelos ca el nu are unul, este de parere Liebman. De asemenea, nu este in regula sa-ti atingi fata si nici sa te joci cu parul in timpul unui interviu.

Nu astepta mai mult de 24 de ore dupa un interviu pentru a scrie un mesaj de multumire. Fii succint. Nu trimite mesajul de multumire prin posta traditionala.

Nu trebuie sa ai o respiratie neplacuta. Daca persoana care te intervieveaza se afla la celalalt capat al unei mese de conferinte si simte mirosul respingator al respiratiei candidatului, acesta nu este un semn bun.

Nu intreba cate ore cuprinde programul de lucru. In schimb, poti intreba cum se desfasoara o zi obisnuita la compania la care aplici.

Atunci cand redactezi un e-mail in care iti exprimi dorinta de a obtine un loc de munca, nu trebuie ca el sa depaseasca un paragraf. Candidatii trebuie sa pastreze detaliile pentru interviu.

Atunci cand esti la un targ de locuri de munca, nu ii spune angajatorului cat de neadecvat sunt imbracate alte candidate in comparatie cu tine.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *