Search for content, post, videos

Evitati vasele din cupru si aluminiu atunci cand preparati mancare

Ne gandim in permanenta la ce preparate consumam, insa v-ati intrebat vreodata cat de importante sunt vasele in care ne pregatim mancarea si cat rau ne pot face?

Spune un nu hotarat vaselor vechi

Nu exista persoane care sa nu aiba in bucatarie macar un vas din aluminiu. Experții spun că aceste vase produc o tulburare a sistemului hormonal și din acest motiv nu se recomandă să fie folosite la gătit

Folia de aluminiu poate fi la fel de periculoasa. Studiile arata ca si vasele din cupru trebuiesc evitate, deoarece exista anumite produse alimentare care in contact cu acest aliment oxideaza si astfel isi vor pierde din proprietati.

De asemenea este indicat sa aruncati vasele vechi care pot lasa mici porozitati ce pot trece in alimentele pe care le mancati.

Tigaile din materiale aderente pot fi cancerigene

Specialistii mai trag un semnal de alarma in ceea ce priveste tigaile din materiale antiaderente, intrucat pot deveni cancerigene atunci temperatura depaseste 260 de grade.

Daca totusi va place sa gatiti in astfel de tigai este indicat sa le schimbati odata la doi-trei ani.

Cea mai buna varianta pentru gatit sunt vasele de ceramica, acestea nu pot contamina mancarea. O alta alegere buna sunt vasele de sticla deoarece rezista la temperaturi inalte.

Vasele de yena sunt si ele o alegere inteleapta, avand si o durata de viata indelungata. Nu in ultimul rand, mancarea gatita in vasele de lut au un gust inconfundabil.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *