Search for content, post, videos

Cumparatorul de tarife, disponibil incepand din vara anului viitor

Administratia Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va lansa proiectul Cumparatorul de tarife. Astfel, persoanele care doresc sa-si achizitioneze servicii de internet si telefonie vor avea posibilitatea sa gaseasca cea mai buna oferta disponibila pentru aceste servicii prin intermediul unui portal online, de stat. Acesta va scana si compara ofertele si tarifele tuturor operatorilor din Romania.

Proiectul, initiat de ANCOM, este estimat la aproximativ 1,5 milioane de lei ( circa 350.000 de euro). Mai mult de jumatate din suma este acoperita din fonduri europene, iar restul va fi acoperit din contributia agentiei.

Directorul de relatii publice, Raluca Moraru, a declarat ca aplicatia va fi disponibila incepand cu jumatatea anului viitor. De asemenea, algoritmii de calcul ce presupun o serie de operatiuni complexe vor trebui agreati si de catre reprezentantii din industrie, care la randul lor sunt implicati in proiect.

Cumparatorul de tarife va propune utilizatorilor 25 de oferte, cele mai ieftine de pe piata la momentul respectiv, disponibile in functie de o serie de criterii legate de obiceiurile de consum.

VEZI AICI CONTINUAREA SI AFLA CUM FUNCTIONEAZA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *