Search for content, post, videos

Cum te ranesti cand faci tot timpul comparatii

Cand avem incredere in gandurile noastre dividem realitatea in lucruri opuse. Credem ca numai anumite lucruri sunt frumoase. Insa adevarul este ca totul in aceasta lume are propria sa frumusete.

Doar crezand doar in gandurile tale pot transforma realul in ireal. Daca nu imparti realitatea in categorii si crezi ca acestea sunt reale cum poti crede ca un lucru este mai putin valoros decat altul? Scopul mintii este sa demonstreze ca aceasta gandire este adevarata si face asta prin judecarea si compararea lucrurilor. Pentru ca daca nu ar putea demonstra atunci care ar mai fi scopul ei? Fara dovezi cum ar putea unul sau altul exista?

Spre exemplu, in cazul in care crezi ca doar muzica lui Mozart este frumoasa, nu exista loc in lumea ta pentru rap. Iti mentii opinia, bineinteles, insa alti oameni cred ca si rap-ul este minunat.

Cum reactionezi atunci cand crezi ca rap-ul este urat? Iti scrasnesti dintii cand il auzi si cand il asculti ai impresia ca esti torturat. Insa cand mintea este inteleasa exista loc in lumea aceasta atat pentru Mozart, cat si pentu rap. Unii oameni nu considera nimic drept zgomot.

Alarma unei masini poate fi la fel de frumoasa precum ciripitul unei pasarele. Toate sunt, in opinia sa, sunetele lui Dumnezeu. Prin natura sa, mintea este infinita. Odata ce sunt puse sub semnul intrebarii credintele, pot gasi frumusetea in toate lucrurile existente; iar asta inseamna deschidere si libertate. Nu este o filozofie de viata. Asta inseamna lumea reala.

O minte care judeca transforma lumea intr-un loc mic si periculos

Daca crezi ca actiunea cuiva este rea cum ai putea vedea frumusetea din ea? Cum ai putea vedea lucrul bun din ea care poate aparea poate peste ani.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *