Search for content, post, videos

Cum se pune varza la murat! Trucul pe care trebuie sa-l respecte orice gospodina

Este toamna si este sezonul in care gospodinele pun fel si fel de legume la murat, iar din camara nu trebuie sa lipseasca varza, evident.

Asadar, daca vrei sa-ti asiguri materie prima pentru salate ori pur si simplu gatesti des sarmale, e musai sa pui varza la murat.

Fie ca alegi sa o pui inca de pe acum, fie tii cont de traditie, care spune ca varza se pune la murat de Sfantul Dumitru, pe 26 octombrie ori in preajma acestei zile, trebuie sa stii cateva trucuri simple.

Asadar, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa alegi verdele dupa cat de subtiri sunt foile si, mai mult de atit, sa ai grija sa nu fie cu mult mai mari de-o palma.

Spala si scobeste-le de cotor, dupa care pune o lingura de sare si aseaza-le in recipientul in care le pui la murat. Ai grija sa pui un rand de varza, unul de sare grunjoasa.

De asemenea, printre verze poti sa pui si foi gata tocate, numai bune de calit la iarna.

Ulterior, cand s-a umplut recipientul, adauga hrean, bete de marar uscat, foi de dafin, gutuie ori boabe de porumb, piper si cimbru.

Toarna mai apoi apa proaspata si mai apoi pitroceste o data la trei zile, pana cand se acreste. Mai exact, sufla aer in butoi cu ajutorul unei tevi sau al unui furtun. Pentru ca verzele sa fie mereu scufundate in saramura, deasupra se aseaza niste teascuri peste care se pune o piatra.

Ca sa ai parte de muraturi sanatoase trebuie ca legumele pe care le pui la murat sa fi fost proaspete, sanatoase, nepatate si neatinse de bruma.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *