Search for content, post, videos

Cum salvezi hainele arse cu fierul de calcat. Ai nevoie de un cub de zahar si un alt obiect banal, din casa

Cum salvezi hainele arse cu fierul de calcat. Ai nevoie de un cub de zahar si un alt obiect banal, din casa

Sigur ai patit si tu asta! Te-ai intrebat cum poti sa iti salvezi hainele arse cu fierul de calcat? Exista un truc simplu si eficient, la indemana oricui. Ai nevoie doar de un cub de zahar si de un alt obiect banal, pe care oricine il are in casa.

Sunt mai multe variante ca sa scapi de aceasta problema. Una foarte usor de pus in aplicare implica utilizarea unui cub de zahar. Multe persoane isi ard din neatentie hainele cu fierul de calcat. Dar acest lucru nu este un motiv ca sa le arunci direct la cosul de gunoi.

Citeste si: Nu arunca asta in chiuveta! Greseala banala pe care o fac multi in bucatarie

Cum salvezi hainele arse cu fierul de calcat cu un cub de zahar?

In mod normal, atunci cand se intampla acest incident, pe hainele arse apare o urma galbuie, care pare imposibil de scos. Insa, exista un truc banal si ieftin pe care il poate aplica oricine.

Desigur, in comert gasesti si anumite produse special create pentru aceasta situatie. Insa sunt si costisitoare. Din fericire, ai la indemana un ingredient natural. Se freaca zona afectata usor, cu un cub de zahar. Apoi se lasa sa actioneze timp de cateva minute. La final, se tamponeaza pata galbuie cu un prosop umed.

Daca nu ai la indemana un cub de zahar, mai poti utiliza si apa oxigenata Mai este cunoscuta drept peroxid de hidrogen. Costa doar cativa lei si o gasesti in orice farmacie. Se amesteca bine o cantitate medie de apa oxigenata cu otet alb sau o cana de apa. Se inmoaie o carpa de bumbac in aceasta solutie si se tamponeaza usor toata zona afectata. Se lasa sa actioneze pana cand solutia se usuca, conform Kfetele.

Aceste variante sunt niste solutii simple, pentru cazul in care totusi haina nu este arsa mai rau, ci este doar cu acea pata galbuie. Daca nu dau randament variantele de mai sus, iar ingalbenirea materialului textil este prea profunda, poti incerca ca o ultima solutie si produsele chimice speciale, pe care le gasesti in comert.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *