Search for content, post, videos

Cum sa te protejezi de insecte! Sfaturile de care e musai sa tii cont in sezonul cald

Ploile torentiale din luna iulie, dar si zilele calde care continua sa ne incante au adus numeroase insecte in aceasta perioada, iar acestea sunt extrem de periculoase, intrucat intepaturile lor pot fi nu doar dureroase, ci si grave.

Conform specialistilor, intepaturile de albine pot provoca reactii alergice, muscaturile de capuse pot transmite boala Lyme, iar tantarii pot transmite virusul meningitei West Nile. De aceea este musai sa tii cont de niste reguli simple ce te vor ajuta sa previi probleme de sanatate.

„Pentru a nu atrage insectele in timp ce ne aflam in aer liber este recomandat sa purtam haine deschise la culoare in culori neutre,cu maneci lungi si pantaloni lungi. In cazul in care iesirea are loc in padure sau in parcuri mai salbatice,purtarea unor sosete peste pantaloni cu rolul a impiedica fixarea capuselor se poate dovedi utila,la fel ca si incaltamintea inchisa si palariile cu boruri largi. Nu in ultimul rand,este recomandata folosirea unui produs anti insecte pe zonele de corp care raman neacoperite de haine”,recomanda doamna doctor Ana Maria Vlad, conform clickpentru femei.

De asemenea, in cazul copiilor e musai sa folosesti plase antitantari, dar si spray de protectie ori bratara care, de asemenea, tine insectele la distanta.

Pentru a tine insectele departe de copii e musai sa folositi si lumanarile de lamaita, tortele tiki, precum si led-urile sau lumina galbena pentru becurile exterioare.

Ba mai mult, pentru a nu atrage tantarii este bine sa tineti departe de casa ghivecele de flori si bolurile pentru pasari ori animale.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *