Una dintre cele mai simple retete pe care le poti incerca daca esti adepta unei alimentatii sanatoase este, fara doar si poate, pestele cu sos de rosii. Nu doar ca e super sanatos, insa e usor de gatit.
Ingrediente necesare pentru peste cu sos de rosii:
– patru bucati de peste (macrou, pastrav, crap)
– o ceapa
– o conserva mare de rosii in bulion
– o lingura de bulion concentrat de rosii
– un catel de usturoi
– o lingurita de praf de chilli
– o lingurita de oregano
– 2-3 foi de dafin
– 2-3 linguri de ulei
– sare
– piper
Citeste si: Efectele consumului de orez brut
Mod de preparare peste cu sos de rosii:
Curata si taie marunt ceapa, iar mai apoi caleste-o in ulei. Adauga un pic de sare, iar dupa ce s-a inmuiat adauga usturoiul feliat, praful de chili, rosiile si bulionul concentrat in care ai amestecat inainte un pic de apa.
Lasa la fiert timp de 20 de minute, dupa care adauga bucatile de peste. Fierbe totul timp de zece minute, iar mai apoi presara oregano, sare si piper, precum si foile de dafin.