Search for content, post, videos

Cum sa faci zacusca de ardei capia

Este, fara doar si poate, sezonul legumelor, motiv pentru care iti propunem sa gatesti zacusca de ardei capia, o reteta simpla de gatit si extrem de delicioasa, ce te va ajuta sa te rasfeti in sezonul rece.

Ingrediente necesare:

– trei kilograme de ardei capia rosii
– un kilogram de gogosari bine copti
– 1,5 kilogram de ceapa
– doi kilograme de rosii
– 400 de ml de floarea soarelui
– foi de dafin
– sare grunjoasa dupa gust

Mod de preparare:

Spala bine ardeii si gogosarii, dupa care curata-i de coaja, cotor si seminte si lasa-i la scurs. Trece-i prin masina de tocat, dupa care spala rosiile si oparaste-le pentru cateva secunde si decojeste-le.

Stoarce-le in mana pentru a indeparta semintele si excesul de apa si taie-le bucati, dupa care curata ceapa, toac-o marunt si caleste oala incapatoare in ulei incins.

Dupa ce a devenit usor sticloasa adaugi ardeii, gogosarii si rosiile, piperul si foile de dafin. Dai focul mic si lasi sa fiarba usor amestecand constant, vreme de 2-3 ore pana cand zacusca scade, iar uleiul iese la suprafata.

Spala borcanele si mai apoi sterilizeaza-le in cuptor, dupa care pune zacusca in borcane cat timp este fierbinte, infileteaza capacele si pune-le in paturi pana a doua zi pentru a se raci, iar mai apoi aseaza-le in camara.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *