Search for content, post, videos

Cum sa avansezi in cariera ca femeie

Treptele pe care trebuie sa urci intr-o corporatie pentru a ajunge sus nu sunt usor de atins catusi de putin.

E nevoie de multa munca, dedicatie si in acelasi timp incredere in fortele proprii.

Drumul e anevoios si de obicei plin de greutati, suisuri si coborasuri pe care trebuie sa le treci cu fruntea sus pentru a ajunge acolo unde iti doresti si ti-ai propus inca de la inceput.

Ai vointa si vrei sa fi mai mult decat o simpla angajata? Urmareste sfaturile de mai jos si incearca sa le urmezi intocmai. Te vor ajuta, treapta cu treapta.

Comporta-te ca un lider adevarat

Impune-te cu consecventa de fiecare data cand ti se ofera ocazia si poti sa preiei fraiele. Economia este instabila mai ales in aceasta perioada si oricand cel cu o treapta mai sus decat tine poate fi concediat. Nu sta pe ganduri, incearca sa arati imediat ca poti sa ii iei locul. Poti folosi chiar cuvinte similare cu cele ce urmeaza pentru a-ti motiva miscarea: "Nu caut neaparat promovarea dar, cunosc foarte bine toate problemele care pot aparea si sunt obisnuita cu ele deci, sunt dispusa sa le rezolv fara pretentii cata vreme suntem in perioada de tranzitie." Nu trebuie sa pari ca ti-ai dori ceva in schimb pentru a fi sigura ca vei obtine acest lucru. E uimitor cat de usor iti va fi odata ce te oferi voluntara si dovedesti ca esti capabila de a duce la bun sfarsit toate sarcinile.

Afla daca nu cumva esti platita prea putin

Nu vei obtine niciodata ceea ce iti doresti daca nu vei reusi sa iti constientizezi valoarea. Incearca sa cauti pe Internet, intreaba-ti colegii, prietenii, cunostintele eventual chiar ofertele de joburi din domeniu pentru a-ti face o idee clara asupra sumelor care se ofera.

Gaseste-ti sustinatori in cadrul companiei

Cine sa lupte pentru si alaturi de tine atunci cand se iveste oportunitatea unui post mai bun? Construind o relatie cu o astfel de persoana iti vei creste semnificativ sansele la o promovare.

Nu te subevalua la negocieri

Iti vei bloca singura orice cale de promovare daca de la inceput “te vinzi” pe nimic. Aceeasi eroare o poti repeat insa si le viitoarele negocieri salariale. Cunoaste-ti valoarea si demonstreaz-o in practica. Nu te subevalua, cere intotdeauna atat cat crezi tu ca merita munca ta.

Nu spune niciodata NU POT

Atunci cand ti se cere sa rezolvi o problema, raspunsul tau nu poate fi altul decat DA. Chiar si atunci cand nu ai nici cea mai mica idee cum sa o faci. Ai destula vreme pentru a-ti da seama mai tarziu. Doar daca nici cum nu reusesti, in cele din urma iti poti anunta seful ca s-ar putea sa nu termini dar, ca ai sufiecient de multe planuri de rezerva in caz ca vrea sa mearga mai departe.

Imbraca-te adecvat jobului

Parte din obtinerea slujbei visate este si aspectul fizic. Imbracandu-te adecvat pentru ramura industriei in care lucrezi le vei transmite sefilor un semnal clar: se poate conta pe tine. Indiferent ce tinuta adopta colegii, tu urmeaza-ti superiorii. Daca ei nu poarta niciodata jeansi, nu o fa nici tu.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *