Search for content, post, videos

Cum sa ai flori sanatoase si viguroase! Trucuri simple pentru ingrijirea plantelor pe timpul iernii

Chiar daca sunt tinute in casa pe timp de iarna, plantele au de suferit. Pentru a te asigura ca raman la fel de frumoase si sanatoase, iti oferim cateva sfaturi.

Alege spații cât mai luminoase

Majoritatea plantelor de apartament trebuie mutate în casă, după ce vine frigul iernii. Nu le mai poți lăsa în balcon sau în jardinierele de la geamuri unde riscă să se îmbolănească de la frig și umezeală. Dar și în casă trebuie să le oferi un spațiu cât mai luminos. Pune ghivecele în apropierea ferestrelor, dar ai grijă să nu stea lângă calorifere!

Rotește ghivecele

În lumea plantelor există o regulă simplă legată de lumină: frunzele mai deschise la culoare au nevoie de mai multă lumină, iar cele de un verde mai închis suportă și o cantitate mai scăzută de lumină. Dar ai grijă să rotești periodic ghivecele cu 30 de grade, astfel încât frunzele să se dezvolte armonios, potrivit libertatea.

Cât de des uzi plantele iarna

Multe plante de interior au nevoie de o perioadă de repaus în anotimpul rece. Cantitatea redusă de lumină le obligă să ia o pauză, de aceea nu mai au nevoie de atât de multă apă ca vara. Udă moderat și lasă pământul să se usuce între udări, cu excepția plantelor care au nevoie de umezeală constantă precum ferigile sau cineraria.

Extra pont!

Toarnă puțin ceai verde, din când în când, în ghivecele plantelor acidofile precum anthurium, orhideele, violetele africane, gloxiniile sau bromeliile.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *