Search for content, post, videos

Cum poti sa cresti ghimbir la tine acasa

Ghimbirul este o planta tot mai populara si utilizata la noi in tara. Originara din India este considerata acum la fel de cinoscuta ca piperul.

Ghimbirul este iubit de oamenii din intreaga lume, chiar si de celebritati. De exemplu, Regina Elisabeta nu accepta ca planta sa-i lipseasca de la masa.

Ce nu stiu multi este ca ghimbirul poate fi cultivat chiar la tine acasa, in ghiveci, si se pot prepara din el numeroase mancaruri.

Cum poti cultiva ghimbir la tine acasa

  • Alege vasul potrivit
  • Trebuie sa alegi planta de ghimbir proaspata si sa ai grija sa aiba cati mai multi boboci, daca sunt putin verzi este cu atat mai bine.
  • Ghimbirul iubeste vasele largi, asa ca ai grija sa ii oferi cat mai mult spatiu. Radacinile ghimbirului cresc orizontal , astfel este recomandat sa alegi un vas incapator, care sa-i permita crestrea.

Cum se cultiva

– se pune radacina de ghimbir in apa calda si se lasa peste noapte, astfel se pregateste pentru plantare.

– se umple ghiveciul cu pamant bogat si bine drenat.

– se infige radacina in pamant, cu mugurele indreptat in sus si se acopera cu pamant 1-2 cm. Apoi, dupa ce a fost plantat, se uda foarte bine cu apa.

– ghiveciul se pune intr-un loc cu temperatura constanta, ferit de soare.

– aveti grija sa pastrati solul umed.

– ghimbirul creste destul de greu, abia dupa cateva saptamani se va vedea cum iese din pamant. Nu te opri din udat. si pastreaza-l la caldura.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *